Cum poti vedea cea mai frumoasa cascada din lume

February 24, 2013
By

Prea putin promovat, judetul Caras Severin ofera o serie de locuri unice si poate fi o excelenta alegere de vacanta. Valea Almajului, Cheile Nerei, Cheile Carasului, Clisura Dunarii, Muntii Semenic, Muntele Mic sunt cateva din zonele in care cu siguranta vei avea cum sa-ti petreci timpul liber.  Unul dintre obiectivele interesante  este Cascada Bigar, desemnata recent ca fiind cea mai frumoasa cascada din lume, conform binecunoscutului site theworldgeography.com.

 

 Izvorul este alimentat de un curs de apa ce isi are originile in Pestera Bigar, caderea de apa fiind unica datorita conului calcaros pe care se varsa in raul Minis. O parte a apei izvorului a fost captata in perioada comunista pentru a alimenta o pastravarie aflata la cativa kilometri departare, care functioneaza si astazi. 

 

Cum ajung si unde ma cazez

Cu masina, accesul se face dinspre Resita – Anina pe DN 58, iar la intersectia cu DN 57B se alege drumul din stanga sau dinspre Baile Herculane sau Caransebes pe E 70 iar la indicatorul aflat langa localitatea Plugova se continua pe DN 57B in directia Bozovici – Anina. Drumul se afla intr-o stare excelenta, fiind refacut in urma cu nu multi ani. Cascada este situata in apropierea unui popas numit Paralela 45, cu siguranta nu il veti rata.

Din pacate, cu trenul nu prea exista variante de acces. Fie puteti veni dinspre Timisoara sau Resita cu trenul pana la Anina (urmand sa schimbari in mai multe locuri), fie, daca veniti dinspre Bucuresti pana la Baile Herculane sau Mehadia. In ambele variante va veti afla insa la distanta considerabila de obiectiv. In schimb, exista un autocar ce efectueaza curse zilnice intre Timisoara si Bozovici, iar de la Bozovici si pana la Paralela 45 distanta nu mai este foarte mare – doar 4 kilometri.

Cel mai apropiat punct de cazare se afla in localitatea Bozovici, Pensiunea Luiza. Si daca tot ajungeti in zona, nu trebuie sa ratati orasul Anina si o plimbare pe cea mai veche linie de cale ferata din Romania: Oravita – Anina, a carei poveste o voi prezenta intr-un articol viitor.

 

Cunoscut si sub denumirea de Steierdorf, Anina este un oras in care timpul se scurge in asteptarea de investitii care sa valorifice potentialul turistic imens.

Tags: , , , , ,

One Response to Cum poti vedea cea mai frumoasa cascada din lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Află pe email când scriu ceva nou:

Serviciu furnizat de FeedBurner

Sharing

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Switch to our mobile site